EUROWOOD NV

DUURZAAM HANDELEN MET RESPECT VOOR DE NATUUR

EUROWOOD NV hecht veel belang aan een duurzaam beleid. We zijn een PEFC gecertificeerde leverancier (PEFC/07-31-185).

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert dat het Europese eik afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Meer info omtrent PEFC kunt u hier terug vinden op de officiële website van PEFC.

GERECYCLEERD HOUT ALS ENERGIE

Naast de PEFC certificatie, trachten we zoveel mogelijk onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zowel de droogkamers als de bureaus worden verwarmd met houtafval. Zo wordt al ons houtafval gerecycleerd. EUROWOOD NV beschikt over een elektrostatische fijnstoffilter om de fijnstofuitstoot van hout verbranding zo veel als mogelijk te beperken. Door de montage van een elektrostatisch fijnstoffilter is hout als energiebron een milieuvriendelijke en hernieuwbare oplossing die de luchtkwaliteit in onze atmosfeer verbeterd. De elektrostatische filter is een state of the art filter van Oekosolve, gemaakt in Zwitserland.

In vergelijk met andere fossiele brandstoffen is hout CO2 neutraal en hernieuwbaar. Wat betekend de term CO2 neutraal? Om te groeien heeft een boom naast zonlicht ook CO2 nodig. De CO2 functioneert als brandstof voor de groei van de boom en wordt via het bladstelsel opgenomen en vastgelegd. Bij de verbranding van het hout komt deze hoeveelheid CO2 weer vrij. Ook bij het afsterven en vergaan van de boom gebeurd dit, het verbranden van hout zorgt dus niet voor meer CO2. De nieuwe aanplant die het groeiproces weer van voor af aan doormaakt gebruikt deze CO2 weer als brandstof. Deze natuurlijke kringloop blijft dus ook bij het gebruik van hout als energiebron in stand.

ENERGIE VAN DE TOEKOMST

Hout als hernieuwbare brandstof en energiedrager wordt steeds belangrijker en zorgt voor een circulaire economie.

VOORDELEN VAN ENERGIE UIT HOUT

klimaat vriendelijk
hernieuwbaar
CO2 neutraal
elektrostatisch filter = geen gezondheidsrisico’s.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN LEVERANCIER VOOR EUROPESE EIK?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!